Audio naar tekst

Zet eenvoudig grote of kleine audiobestanden om naar tekst met Uitgetypt.nl. Bespaar tijd op het analyseren van de audio-opname en vergroot de toegankelijkheid van de audio-opname.

Kies de audio naar tekst-dienst die bij u past

Woordelijke transcriptie

v.a.€1,40p.min. 

Letterlijke transcriptie

v.a.€2,10p.min.

Wij zijn betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Laat uw audio-opname omzetten door Uitgetypt.nl

Betaalbaar

Ervaar de voordelen van voordelige tarieven. Vanaf € 1,40 per audiominuut. Wilt u de exacte prijs weten? Bereken het moeiteloos met onze handige tool.

Snelle levertijd

U ontvangt uw tekst binnen 5 werkdagen online. Heeft u het sneller nodig? Kies dan voor onze spoedservice. We zetten de audio binnen 24 uur om in tekst.

100% kwaliteitsgarantie

Heeft u wijzigingen nodig? Dat is geen probleem. Onze specialisten passen uw tekst gratis aan. Ons doel is dat u tevreden bent. Dan zijn wij ook tevreden.

Maak kennis met een tevreden klant

Mijn ervaring, werd meteen vanaf het eerste telefoontje fijn geholpen, actief meedenken vanuit beide belangen. Prettig contact ook daarna en systeem werkt goed. Had mijn uitwerking ook super snel terug. Werd er oprecht blij van, dat dit alles zo snel en prettig kon verlopen. Mijn complimenten en mijn dank daarvoor!!”
- Anja

Waarom audio omzetten naar tekst?

1. Bespaar tijd

Een audiobestand beluisteren, stoppen en terugspoelen is tijdrovend. Maak het uzelf eenvoudiger door de audio naar tekst om te zetten. Zo kunt u eenvoudig het geluidsfragment lezen, analyseren en dicteren. Wanneer u maar wilt.

2. Analyseer het gesprek

Geef uw werk meer structuur met een audiobestand op papier. Analyseer de belangrijkste informatie via een woordelijke transcriptie. Of onderzoek de intonatie van sprekers met een letterlijke transcriptie. Kies de vorm die bij u past.

3. Maak het toegankelijk

Vergroot de toegankelijkheid van uw gespreksopname(n). Door audio om te zetten naar tekst, deelt u eenvoudig uw opnames met anderen. Wilt u de opname laten vertalen naar een andere taal? Ook dat is een stuk eenvoudiger via een transcript.

Hoe kan ik spraak omzetten in tekst?

1. Zelf geluid omzetten in tekst

U heeft zelf de touwtjes in handen. Pak een tekstprogramma erbij en ga aan de slag met het handmatig transcriberen van uw audiobestanden. Voor een handmatige transcriptie bent u vier tot vijf uur bezig. Deze methode vraagt dus nauwkeurigheid en genoeg geduld.

audio naar tekst
automatische transcriptiesoftware

2. Automatische transcriptiesoftware

Laat een automatische transcriptie maken van korte audiobestanden met de automatische transcriptiesoftware van Uitgetypt.nl. Voor slechts € 0,30 per minuut heeft u al een automatische transcriptie in handen. Een van onze ervaren medewerkers kijkt altijd mee om eventuele correcties door te voeren.

3. Uitbesteden aan Uitgetypt.nl

Bespaar veel tijd en moeite. Laat uw geluidsbestanden omzetten naar nauwkeurige transcripties. Onze deskundige medewerkers gaan graag voor u aan de slag. U heeft een volledige tekst al vanaf € 1,40 per minuut. Is er haast bij? Maak gebruik van onze spoedservice. Wij zorgen ervoor dat uw audio binnen 24 uur als tekst is verwerkt.

teksten laten vertalen

Audio uittypen door Uitgetypt.nl: woordelijk of letterlijk

Audio uittypen, kan op verschillende manieren: woordelijk of letterlijk. Welke keuze u ook maakt, bij Uitgetypt.nl bent u aan het juiste adres voor nauwkeurige teksten.

Woordelijk transcriberen

Wilt u alleen de belangrijkste informatie van uw audio naar tekst converteren? Dan past woordelijk transcriberen (clean read) het best bij u. Herhalingen, stotteren en tussenwerpsels worden niet meegenomen. Ook niet de ‘uh’s’.

Een woordelijke transcriptie is de beste keuze voor kwalitatief onderzoek. Bijvoorbeeld voor scripties, promotieonderzoeken en onderzoeken binnen een organisatie. Een woordelijke transcriptie start bij € 1,40 per minuut.

Woordelijk transcriberen:

  • Geschikt voor kwalitatief onderzoek
  • Alleen de belangrijkste informatie
  • Vanaf € 1,40 per minuut

Letterlijk transcriberen

Wilt u inzicht in de manier waarop een spreker iets zegt? Kies voor letterlijk transcriberen (verbatim transcriberen). Alles wat sprekers zeggen, wordt letterlijk uitgeschreven. Herhalingen, stotteren en tussenwerpsels staan in de tekst. 

Een letterlijke transcriptie is vooral geschikt voor professionals die psychologisch of juridisch onderzoek verrichten. Bij Uitgetypt.nl betaalt u € 1,40 per minuut met daarbovenop € 0,70 per minuut.

Letterlijk transcriberen:

  • Geschikt voor het analyseren van intonatie(s)
  • Gedetailleerde informatie
  • Vanaf € 2,10 per minuut
transcriptieservice

Kies uw extra's

Bij Uitgetypt.nl gaan we verder dan alleen woordelijke of letterlijke transcripties. Wilt u uw transcriptie in een andere taal hebben? Wilt u precies weten wanneer iemand iets zegt? Of heeft u het transcript de volgende dag nodig? Geen probleem. Onze professionals gaan graag voor u aan de slag. Ook als u specifieke wensen heeft. We bespreken graag met u wat de opties zijn.

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

U kunt ons vertrouwen. Wij behandelen uw audiobestand(en) en transcript(en) met de grootste zorg. Wilt u extra zekerheid? Vraag een geheimhoudingsovereenkomst aan. Behoefte aan een voorproefje? Wij zetten de eerste 5 minuten van uw audio naar tekst om, zodat u ziet hoe wij te werk gaan.

Voordelig

U rekent op scherpe en transparante tarieven zonder onaangename verrassingen. Daarom kunt u altijd de kosten van uw audio naar tekstbestand berekenen via onze tool. U heeft al een tekstbestand voor € 1,40 per minuut. Bent u niet tevreden? Dan verbeteren wij uw tekstbestand gratis, totdat u wel tevreden bent.

De beste service

Wij staan altijd voor u klaar. Of u nu een eenvoudige monoloog wilt laten uittypen of een complexe vergadering op papier wilt hebben. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten. Ook voor ondertitelingen en vertalingen. Heeft u specifieke wensen? We helpen u graag, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Hoe werkt het?

1. Neem uw audio op
2. Upload uw audio
3. Rond uw bestelling af
4. Wij gaan aan de slag
5. U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Maak de audio-opname

Houd het gesprek in een rustige ruimte met minimale achtergrondgeluiden. Zo is de kans het grootst dat de audio van hoge kwaliteit is. Hoe beter de kwaliteit is, hoe makkelijker wij de tekst kunnen maken. Dit kost ons minder tijd en u minder geld.

2. Upload uw audiobestand

Upload uw audiobestand in een beveiligde omgeving (SSL- en NDA-beveiliging). Geef vervolgens de specificaties van het bestand op, zoals verschillende sprekers en de taal. Bent u klaar? Controleer de gegevens goed. Zo bent u er zeker van dat wij het juiste bestand ontvangen.

3. Plaats uw bestelling

Log in met uw bestaande account en voltooi uw bestelling. Heeft u nog geen account? Maak er dan een aan en plaats uw bestelling. Via uw account blijft u continu op de hoogte van het voortgangsproces.

4. Wij transcriberen

Leun achterover. Wij gaan voor u aan de slag, terwijl u werkt aan andere belangrijke taken. Bent u benieuwd naar onze transcriptieservice? Bekijk dan een voorbeeld van een interviewtranscriptie.

5. Ontvang uw transcriptie

U ontvangt uw tekstbestand binnen 5 werkdagen in een Word-document. Wilt u iets laten aanpassen in de tekst? Geen probleem. Wij voeren kosteloos correcties voor u door. U kunt erop vertrouwen dat de transcripties voldoen aan uw verwachtingen.

Check gelijk de kosten van uw audiotranscriptie

U wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan. Daarom wilt u weten wat de transcriptiekosten zijn van uw audio. U berekent de kosten gemakkelijk zelf met behulp van het onderstaande formulier.

Woman doing transcription

Stap 1 van 2

In minuten

Betaalbaar

Altijd de beste prijs.

Betrouwbaar

Duidelijke communicatie

Snelle levertijd

Binnen 5 dagen - 24 uur bij spoed

Kwaliteitsgarantie

Gratis verbeterd tot u tevreden bent

Vragen? Wij helpen u verder

Wilt u weten hoe wij teksten transcriberen? Of heeft u specifieke wensen voor uw transcripties? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van advies. U kunt ons elke werkdag bereiken, van 09.30 tot 17.30 uur. Of bekijk of uw vraag wordt beantwoord bij de veelgestelde vragen.

klantenservice uitgetypt

Veelgestelde vragen over audio naar tekst

Ja, er bestaan tools waarmee u audio naar tekst gratis kunt omzetten. Deze tools gebruiken spraakherkenningstechnologie om gesprekken om te zetten in tekst. Houd er rekening mee dat deze gratis tools voornamelijk geschikt zijn voor korte spraakberichten en niet 100% nauwkeurig zijn. Daarom is het verstandig om altijd een menselijke blik op te werpen.

U kunt audiobestanden transcriberen op 3 verschillende manieren. De eerste manier is door zelf het audiobestand af te luisteren en handmatig mee te schrijven. Ook is het mogelijk om de audiobestanden om te zetten via een transcriptieprogramma. Mocht u weinig tijd of hulp nodig hebben, dan kunt u audio omzetten in tekst laten doen door een professioneel bedrijf, zoals Uitgetypt.nl.