AUDIO OMZETTEN NAAR TEKST

U wilt audio omzetten naar tekst? Of het nu om grote geluidsbestanden of kleine spraakberichten gaat, wij heten niet voor niets: Uitgetypt.nl. Wij helpen u met het omzetten van uw audio naar tekst. Hieronder kunt u zowel tips vinden voor het gratis transcriberen van uw audio, als een uitleg over onze transcriptie service. Uitgetypt.nl is u graag van dienst!

 

GELUIDSBESTANDEN OMZETTEN NAAR TEKST

Audio omzetten naar tekst heet officieel transcriberen. Transcriptie is het proces waarin iets “omgezet” wordt. In de taalkunde heeft men het in algemene zin over de transcriptie van ingesproken geluidsbestanden, welke uitgeschreven of uitgetypt dienen te worden. U heeft een dictaat ingesproken? Een interview afgenomen? Een vergadering op band laten vastleggen? Of in ieder geval heeft u opname apparatuur gebruikt en nu wenst u uw audio om te zetten naar tekst? Uitgetypt.nl is u graag van dienst.

Er zijn twee manieren waarmee Uitgetypt.nl u graag verder helpt voor het omzetten van uw audio naar tekst: automatisch en handmatig. Als u op zoek bent naar het automatisch omzetten van audio naar tekst, dan kan de technologie u tegenwoordig goed op weg helpen. We hebben voor u de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Voor complexere audio, bijvoorbeeld wanneer de kwaliteit van de opname abominabel is, er meerdere sprekers hoorbaar zijn of het onderwerp geen standaard vocabulair omvat, zal een gratis transcriptie software u slechts beperkt verder helpen. Heeft u interviews, groepsgesprekken of andere audio die u wenst te transcriberen? Uitgetypt.nl helpt u graag verder!

SPRAAK OMZETTEN NAAR TEKST: GRATIS TRANSCRIPTIE

Wellicht heeft u geen lange audio, maar slechts korte spraakberichten. Of wellicht bent u op zoek naar een mogelijkheid om spraak direct om te zetten naar tekst. Uiteraard kunt u hiervoor bij Uitgetypt.nl terecht. Echter, er zijn tegenwoordig ook verscheidene applicaties die u verder kunnen helpen. We hebben de vier beste apps voor iPhone en de vijf beste apps voor Android voor u op een rijtje gezet.


Heeft u geen smartphone? Of wenst u spraak om te zetten naar tekst op uw computer? Dan raden we Dragon Natural Speaking voor u aan. Voor meer tips kunt u ook kijken bij onze tips over transcriberen, of onze tips voor het uitwerken van audio voor een afstudeeronderzoek.

UITGETYPT.NL: UW SPECIALIST IN HET OMZETTEN VAN AUDIO NAAR TEKST

Wanneer uw geluidsbestand een interview of groepsgesprek/vergadering betreft en u wenst deze audio om te zetten naar tekst, dan zal een gratis tool of applicatie u niet veel soelaas bieden. Voor complexere opnamen of kwalitatief hoogstaande doeleinden met het transcript dient er nog altijd de menselijke hand bij het transcriberen aan te pas te komen. 

Kosten audio omzetten naar tekst

U kunt makkelijk en snel berekenen hoeveel het omzetten van uw audio naar tekst gaat kosten. In de rechterzijde van dit scherm kunt u namelijk ons zelf-berekenen formulier invullen. Hier kunt u de lengte in minuten van uw geluidsbestand aangeven. Vervolgens kunt u aangeven hoeveel sprekers hoorbaar zijn op de audio en hoe u het tekstformat precies wenst. Uw audio kan namelijk woordelijk of letterlijk omgezet worden. Hier kunt meer uitleg vinden over het verschil tussen woordelijke of letterlijke transcriptie. Tot slot kunt u aangeven hoe snel u uw geluidsbestand omgezet in tekst weer nodig heeft.

Wenst u eerst een voorbeeld van onze transcripten te zien? Dan kunt u deze hier vinden. Wenst u direct uw bestelling te plaatsen? U kunt hier uw audio uploaden.

Offerte

In minuten
Hidden
Timestamps
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingesproken dictaten omzetten naar tekst

Met name voor medisch en juridisch professionals werkt het inspreken van een dictaat tijdbesparend. Een uitwerking van een opname levert meer tijd op dan een geschikt moment te vinden om bepaalde notities zelf uit te typen c.q. te verwerken. Zoals hierboven uitgelegd kan voor een dictaat wellicht de technologie u al verder helpen. Zo bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld. Een volledig correct transcript zal echter nog niet zo snel gerealiseerd zijn op basis van gratis transcriptie software. Het zal u dan ook altijd nog extra tijd kosten om een perfect transcript te realiseren. Wenst u deze tijd er niet aan te besteden? Dan zetten wij uw ingesproken audio graag voor u om naar tekst! 

 

Afgenomen interviews omzetten naar tekst

Indien u een kwalitatief onderzoek uitvoert dan is het omzetten van uw opgenomen interviews naar tekst een voorwaarde voor een degelijke analyse. Veel promovendi, onderzoeksbureaus, gemeenten en overige academische instellingen maken hiervoor gebruik van de transcriptie service van Uitgetypt.nl. Interviews omzetten naar tekst is voor de huidige software-toepassingen nog moeilijk op goede en bruikbare wijze te realiseren. Het accent van de respondent, de kwaliteit van de opname, externe storingen die plaats kunnen vinden gedurende het interview hebben allen een effect op het goed kunnen omzetten van audio naar tekst. Uitgetypt.nl helpt u dan ook graag uw interviews te transcriberen!

 
 

Opgenomen groepsgesprekken omzetten naar tekst

Vergaderingen van bedrijven, focusgroepen voor academisch onderzoek, panel discussies van seminars, Uitgetypt.nl heeft jarenlang ervaring in het omzetten van deze groepsgesprekken naar tekst. Als het gaat om transcriptie software, dan zal het nog lang duren voor een groepsgesprek automatisch omgezet kan worden naar tekst. De verschillende sprekers, die wellicht door elkaar praten en ook qua stem op elkaar kunnen lijken maken het voor iedere transcriptie software lastig een goed transcript te leveren. Uitgetypt.nl helpt u graag verder. Heeft u uw groepsgesprek nog niet opgenomen? We geven u graag enkele bruikbare tips om het omzetten van uw groepsgesprekken naar tekst makkelijker voor u te maken!

 
 

Hoe werkt het?

Neem uw audio op
Upload uw audio
Rond uw bestelling af
Uw audio wordt getranscribeerd
U ontvangt uw transcript z.sm.