Laat ons het zware werk opknappen -
Ontvang foutloze transcripten

U heeft een transcriptie service nodig om opgenomen materiaal te laten uittypen? Dan bent u bij Uitgetypt.nl aan het juiste adres! Bereken zelf hoeveel het u kost of plaats direct uw (proef-)bestelling!

TRANSCRIPTIE (ALGEMEEN)

Uitgetypt.nl is marktleider in Nederland op het gebied van transcriptie van audio. We hebben jarenlang kennis opgedaan in het transcriberen van opnamen. We delen deze kennis graag met u! Hieronder vindt u een overzicht van verschillende onderwerpen aangaande transcriptie: bent u benieuwd naar een exacte betekenis van het woord transcriberen? Bent u benieuwd naar een voorbeeld transcript? Wilt u meer weten over de technologie rondom automatische transcriptie? We helpen u graag verder met deze vragen en meer!

TRANSCRIBEREN – BETEKENIS

Transcriberen is een werkwoord wat “omzetten” betekent en een gangbare betrekking heeft op muziek, biologie en taalkunde. Uitgetypt.nl houdt zich vooral bezig met het laatste: op onze site refereert het woord transcriberen naar het omzetten van audio naar tekst. Wanneer men spreekt over “Transcriptie” dan refereert men naar het proces van het omzetten van audio naar tekst. Een “Transcript” is de uiteindelijke tekstvorm van de omgezette audio. Meer informatie over de betekenis van transcriberen kunt u hier vinden.

TRANSCRIPTIE TIPS

Soms is het nu eenmaal niet mogelijk om uw het transcriptiewerk uit te besteden. We helpen u alsnog graag verder. We hebben verschillende tips voor u op een rijtje gezet. Specifieke tips voor het uittypen van interviews voor een scriptie of afstudeeronderzoek vindt u hier. Als het voor u niet om een scriptie of afstudeeronderzoek gaat, dan vindt u hier meer tips over het transcriberen van uw audio.

VOORBEELD TRANSCRIPT

Of u nu zelf gaat transcriberen, of benieuwd bent hoe wij uw opnamen uittypen, we hebben een voorbeeld uitwerking van een interview voor u uitgeschreven. Zo kunt u zien hoe u het onderscheid tussen sprekers kunt aangeven, wat het verschil tussen woordelijk en letterlijk transcriberen is en hoe wij in onze transcriptieservice aangeven wanneer een zinsdeel in de audio onduidelijk is voor de transcribent. U kunt het voorbeeld transcript hier vinden. 

SPECIALISTISCHE TRANSCRIPTIE

Heeft u dictaten, interviews of groepsgesprekken opgenomen welke zeer specialistisch jargon bevatten? Uitgetypt.nl werkt met ervaren transcribenten op ieder vakgebied. Of het nu om medisch, juridisch of zakelijke opnamen gaat, onze typisten werken uw audio graag voor u uit!

Medische Transcriptie

Uitgetypt.nl levert betrouwbare medische transcriptieservice. Bent u geïnteresseerd in het uitwerken van uw medische dictaten? Of wenst u gesprekken met patiënten op te nemen waardoor zij uw informatie in een later stadium rustig kunnen doornemen? Uitgetypt.nl helpt u graag verder met medische transcriptie.

Juridische transcriptie

Veel juristen en professionals in het juridische domein werken graag met Uitgetypt.nl. Dit komt omdat Uitgetypt.nl betrouwbaar en flexibel uw audio transcribeert. Benieuwd naar hoe wij u van dienst kunnen zijn? Uitgetypt.nl legt u hier graag meer uit over haar betrouwbare juridische transcriptie service.

DE TECHNOLOGISCHE VOORUITGANG RONDOM AUDIO EN SPRAAKHERKENNING

Vraagt u zich ook af wanneer er een (goede) spraakherkenningssoftware op de markt komt? In feite is er al veel mogelijk op het gebied van automatische transcriptie. De techniek gaat ook zeer hard vooruit met spelers als Google, Apple, Microsoft en Amazon die behoorlijk investeren in spraakherkenning. We voorzien u graag van meer informatie!

Automatisch transcriberen

We leggen u hier graag meer uit over het automatisch transcriberen van uw audio en wat u kunt doen om uw audio op één of andere manier automatisch om te zetten naar tekst, zonder te typen. Uitgetypt.nl is zelf ook bezig met de ontwikkeling van een automatische transcriptie applicatie. We helpen u hier graag verder als het om automatisch transcriberen gaat.

Audio opnemen – Software om uw interviews af te nemen

Tegenwoordig kan uw mobiele telefoon (Smartphone) prima dienen als voicerecorder voor uw dictaten of het afnemen van interviews (met niet meer dan vier sprekers). De voicerecorder op uw telefoon heeft echter niet alle functies die u wellicht wenst van het goed afnemen van uw audio. Hier kunt u de zeven beste voicerecorder applicaties voor iOS en Android vinden om uw audio op te nemen.

Transcriptie en Spraakherkennings-Software

We helpen u ook graag verder met software rondom het transcriberen. Of u nu een iPhone heeft met iOS of uw telefoon op het Android-systeem draait, we hebben de beste applicaties voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor transcriptie software voor het iOS-systeem. Klik hier voor transcriptie software op het Android-systeem.

INTERVIEWS UITTYPEN? UITGETYPT.NL

Kwalitatief onderzoek doen is hard werken. Als u zelf uw afgenomen interviews moet uittypen, kost het u (veel) tijd die u wellicht beter kunt besteden. Uitgetypt.nl helpt u graag verder en levert een flexibele transcriptie service voor het uittypen van uw interviews. Lees hier verder hoe wij u kunnen helpen met uw interviews uittypen.

IN ANDERE TALEN TRANSCRIBEREN? UITGETYPT.NL

Het moederbedrijf van Uitgetypt.nl opereert in tien landen. Of u nu op zoek bent naar Engelse, Duitse, Spaanse, Franse, Italiaanse of Portugese opnamen, Uitgetypt.nl werkt met haar eigen locale/“native” transcribenten. Heeft u audio in een andere taal dan Nederlands? Dan kunt u gewoon bij ons terecht!

Engelse transcriptie

Naast Nederlands krijgt Uitgetypt.nl veel vragen voor het transcriberen van Engelse audio. Vaak gaat het om academisch onderzoek. We helpen u ook graag verder met het transcriberen van uw Engelse audio!

Duitse transcriptie

De Duitse taal transcriberen is ook mogelijk bij Uitgetypt.nl. Of het nu Duits of om het Zwitsers-Duits gaat, we staan voor u klaar met ons team van gespecialiseerde native-Duitse typisten met uw opnamen. Klik hier voor meer informatie over Duitse transcriptie. 

Spaanse transcriptie

Heeft u opnamen in het Spaans? Wenst u deze te transciberen? We zijn er voor u. Of het nu om Castillano, Catalaans, Baskisch (Euskera), Galiciaans (Gallego) of Zuid-Amerikaans Spaans betreft, Uitgetypt.nl is er klaar voor. 

Franse transcriptie

Franse opnamen transcriberen? Uitgetypt.nl is u graag van dienst. Een goede Franse typist is niet zomaar gevonden, maar Uitgetypt.nl werkt met gespecialiseerde Franse transcribenten voor uw Franse transcriptie.

Italiaanse transcriptie

Italianen spreken voor Nederlanders over het algemeen zeer snel. Italiaanse typisten kunnen echter ook heel snel typen! Heeft u een Italiaanse opname afgenomen en wenst u deze te transcriberen? Onze Italiaanse typisten staan voor u klaar voor uw Italiaanse transcriptie.

ANDERE DIENSTVERLENING

In Uitgetypt.nl treft u een betrouwbare dienstverlener in de online secretariële markt. Heeft u buiten het transcriberen van audio andere vragen aan Uitgetypt.nl? We zijn u graag van dienst!

Handgeschreven teksten uittypen

Een oud dagboek, notities, een geschreven manuscript, of ander handgeschreven materiaal. U heeft het liggen, maar wenst het graag in een digitale tekst te verwerken. Uitgetypt zou Uitgetypt niet heten als wij deze service ook niet graag voor u uitvoeren. Kijk hier voor meer informatie of het uittypen van handgeschreven teksten.  

Vertalen van audio

Met dank aan de verschillende landen waarin het moederbedrijf van Uitgetypt.nl opereert is het mogelijk om op kost-efficiënte wijze uw vertalingen van audio voor u te verzorgen. Of het nu gaat om interviews of andere audio, Uitgetypt.nl is u graag van dienst.

UITGETYPT: UW BETROUWBARE PARTNER IN HET UITSCHRIJVEN VAN OPNAMEN

Waarom is Uitgetypt.nl marktleider op het gebied van uitschrijven van audio? Omdat Uitgetypt.nl naast een kwaliteitsgarantie op uw transcripten de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw audio het beste waarborgt. We leggen u hier graag uit hoe betrouwbaar Uitgetypt is als partner in het uitschrijven van uw opnamen.

Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via ons contactformulier of bel op 085-4015760.