Podcast-transcriptie

Laat eenvoudig een nauwkeurige transcriptie maken van uw podcasts. U wordt online beter gevonden in zoekmachines, u optimaliseert uw contentproductie en u trekt een breder publiek aan.

Wij zijn een betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Een transcript van uw podcast laten maken door Uitgetypt.nl

Betaalbaar

Profiteer van betaalbare prijzen, al vanaf € 1,40 per audiominuut. U berekent de prijs van uw podcast-transcript via de handige berekentool. Wel zo transparant.

Snelle levertijd

Ontvang uw podcast-transcript binnen 5 werkdagen. Heeft u een spoedopdracht? Kies voor onze spoeddienst, waarbij wij uw aflevering binnen 24 uur transcriberen.

100% kwaliteitsgarantie

Wil u iets laten wijzigen? Geen probleem. Wij passen uw podcast-transcriptie gratis aan. Pas als u heel tevreden bent, dan zijn wij ook tevreden.

Wat is een podcast-transcriptie?

Een podcast-transcriptie is een uitgeschreven tekst van een podcastaflevering. Het is een tekstuele weergave van wat er is gezegd tijdens de aflevering. Soms bevat een transcriptie van een podcast extra informatie. Zoals de namen van de sprekers, tijdcodes en relevante geluidseffecten.

podcast transcriptie

Wat zijn de voordelen van een podcast-transcript?

1. Trek een breder publiek aan

Vergroot de toegankelijkheid van uw podcasts voor een bredere doelgroep. Of het nu voor mensen is die liever een tekst lezen wanneer het hen uitkomt. Of voor mensen die gehoorproblemen hebben.

2. Wees beter vindbaar in zoekmachines

Maximaliseer uw online vindbaarheid en trek meer luisteraars aan. Dankzij een podcast-transcriptie verbetert u uw vindbaarheid in zoekmachines. En is de kans groter dat anderen naar uw podcasts linken. Zo krijgt u een SEO-boost.

3. Hergebruik de content in een andere vorm

Deel uw podcasts op een andere manier. En bespaar tijd en moeite tijdens het creëren van nieuwe content. Maak een blogartikel, e-book of socialemediapost. Welke vorm u ook kiest, met transcriptie-podcasts zorgt u ervoor dat u content kunt delen.

Waar voeg ik een transcriptie van een podcast toe?

U kunt een podcast-transcriptie op diverse plekken toevoegen. Welke plek u ook kiest, het is altijd een goed idee.

  1. Voeg de transcriptie toe aan de beschrijving van elke aflevering. 
  2. Verzamel de transcripties op één overzichtspagina.
  3. Bied een downloadbare versie aan, bijvoorbeeld via Google Docs of een pdf.

Hoe kunt u podcasts transcriberen?

1. Zelf een handmatige transcriptie maken

Houd de controle in eigen handen door zelf een handmatige transcriptie te maken. Pauzeer, spoel terug en herhaal om de nauwkeurigheid van uw transcriptie te verhogen. Zelf een podcast-transcriptie maken, kost echter veel tijd. U bent vier tot vijf uur kwijt als de aflevering één uur duurt. 

automatische transcriptiesoftware

2. Kies voor een geautomatiseerde transcriptie

Maak sneller een transcript van uw podcasts met een automatisch transcriptieprogramma. Geschikt voor korte afleveringen die duidelijk zijn gesproken. Voor de automatische transcripties via Uitgetypt.nl betaalt vanaf € 0,30 per minuut. Wij kijken altijd mee om eventuele correcties te maken.

3. Laat podcasts transcriberen door Uitgetypt.nl

Bespaar een hoop tijd en moeite. Kies voor de transcriptieservice van Uitgetypt.nl. U focust zich op het maken van de podcastafleveringen, wij zorgen voor nauwkeurig transcripten. Is er spoed? Kies voor onze spoedservice. U ontvangt binnen 24 uur het transcript.

Lees hoe anderen van onze diensten profiteerden

‘’Bij Uitgetypt.nl hebben wij nu een aantal webinars laten ondertitelen. De ondertiteling is elke keer op tijd geleverd. Als er over woorden onduidelijkheden waren, is er op een handige manier contact gezocht zodat deze voor de deadline goed in de ondertiteling worden gezet. Daarnaast is het overige contact met de mensen van Uitgetypt.nl ook heel fijn, zo kunnen er goede afspraken worden gemaakt over de ondertitelingen.’’
- Jalmar

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

U kunt op ons rekenen. We waarborgen de veiligheid van uw audiobestanden en transcriptie. Wilt u extra zekerheid? Sluit dan een geheimhoudingsovereenkomst af. U kunt zo het werk met een gerust hart uitbesteden. Ook transcriberen wij de eerste 5 minuten gratis voor u, zodat u kunt zien hoe het resultaat eruit komt te zien.

Voordelig

U zoekt naar een scherp tarief, zonder onaangename verrassingen achteraf. Begrijpelijk. Daarom kunt u altijd zelf de prijs van uw podcast-transcript berekenen via onze berekentool. U heeft al een tekstuele podcastaflevering vanaf € 1,40 per audiominuut. Aanpassing nodig? Dat doen wij gratis voor u.

De beste service

Wij staan voor u klaar om u te helpen. Of u nu een korte aflevering automatisch wilt laten uitwerken of een transcriptie nodig heeft van een uitgebreide opname. Bij ons kunt u terecht voor diverse diensten. Ook voor ondertitelingen en vertalingen. Iets anders nodig? We geven u graag passend advies, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Hoe werkt het?

1. Neem uw audio op
2. Upload uw audio
3. Rond uw bestelling af
4. Wij gaan aan de slag
5. U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Podcastaflevering opnemen

Bedenk een onderwerp, kies eventueel een gast en start met uw aflevering. Zorg voor zo min mogelijk achtergrondgeluiden. Hierdoor kunnen wij uw podcasts eenvoudiger transcriberen. Dat kost ons minder tijd en u minder geld.

2. Podcastaflevering uploaden

Ga naar Uitgetypt.nl en upload uw podcastafleving via een veilige omgeving (SSL- en NDA-bescherming). Geef alle details van de postcast op. Zoals het aantal verschillende sprekers en de gesproken taal. Controleer daarna de ingevulde gegevens. Zodat u er zeker van bent dat wij de juiste opname ontvangen.

3. Bestelling plaatsen

Maak een nieuw account aan. Of log in met uw bestaande account. Voltooi vervolgens uw bestelling. En blijf op de hoogte van de voortgang van ons werk via uw persoonlijke account. Het kost u slechts een paar klikken.

4. Transcript maken

Wij gaan voor u aan de slag. Een van onze deskundige medewerkers start met uw audiobestand naar tekst converteren. Zodat u zich kunt focussen op het opnemen van meer podcastafleveringen.

5. Podcast-transcript ontvangen

Klaar! U krijgt de podcast-transcriptie binnen 5 werkdagen opgestuurd in een Word-document. Wilt u iets laten aanpassen? Geen probleem. Wij voeren correcties kosteloos uit. Zo ontvangt u altijd een transcriptie die past bij uw wensen.

Krijg direct inzicht in de tarieven van uw podcast-transcript

Bent u benieuwd naar de kosten van een podcast-transcriptie? Gebruik dan nu de berekentool. U ontvangt een prijsindicatie voor de duur, het aantal sprekers, de vereiste uitwerking en de gewenste levertijd van uw podcasts. Gratis en geheel vrijblijvend.

Woman doing transcription

Stap 1 van 2

In minuten

Betaalbaar

Altijd de beste prijs.

Betrouwbaar

Duidelijke communicatie

Snelle levertijd

Binnen 5 dagen - 24 uur bij spoed

Kwaliteitsgarantie

Gratis verbeterd tot u tevreden bent

Vragen? Wij helpen u verder

Heeft u interesse in het transcriberen van uw podcasts? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Bekijk of uw vraag wordt beantwoord bij de veelgestelde vragen. Of neem rechtstreeks contact met ons op. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen, op werkdagen van 09.30 tot 17.30 uur.

klantenservice uitgetypt

Veelgestelde vragen over podcast-transcripts

Ja, u kunt podcast-transcripts krijgen. Nadat u een podcastaflevering heeft opgenomen, kunt u een transcriptie maken. Dit kunt u zelf doen, met een transcriptieprogramma of laten door een professioneel transcriptiebedrijf. Vervolgens kunt u de podcast-transcripts aanbieden aan uw doelgroep, bijvoorbeeld via een website of via sociale media.

De kosten voor het transcriberen van een podcast varieert. Factoren zoals de lengte van de podcast, de kwaliteit van de opname, de vorm van het transcript en de snelheid waarmee het werk moet worden uitgevoerd. Vaak worden de kosten berekend per audiominuut. Wilt u precies weten wat de kosten zijn van een podcast transcriberen? Maak dan gebruik van de berekentool op de website van Uitgetypt.nl.