Tekst vertalen

Tekst vertalen? Laat het over door de specialisten van Uitgetypt.nl. Ontvang een nauwkeurige vertaling in een andere taal. Zo maakt u uw tekst toegankelijk voor iedereen en bereikt u een internationale doelgroep.

Wij zijn een betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Een tekst laten vertalen door Uitgetypt.nl

Betaalbaar

Kies voor betaalbare prijzen. Beginnend bij € 0,15 per woord. Met onze handige tool kunt u eenvoudig de kosten van uw vertaling berekenen. Dat is transparant.

Snelle levertijd

Kies uit diverse talen. Van een tekst vertalen naar het Engels. Van Nederlands naar Frans. Van Duits naar Nederlands. Of welke andere taalcombinatie dan ook.

100% kwaliteitsgarantie

U krijgt uw vertaling binnen 5 werkdagen. Wilt u iets laten wijzigen? Geen probleem. Wij passen de vertaling gratis aan. Naar uw tevredenheid.

Deze tevreden klant ging u voor

“Uitgetypt heeft een duidelijke website waarin de procedures helder zijn omschreven. Direct duidelijk wat de kosten van een productie op maat zijn, als ook verwachtingen qua planning. Het bedrijf is goed telefonisch bereikbaar, neemt meteen contact op bij vragen. Het opgeleverde werk [de ondertiteling] is van goede kwaliteit, er wordt qua vormgeving rekening gehouden met huisstijlwensen.”
- Eva

Waarom een tekst laten vertalen?

1. Internationaal bereik

Bereik meer kijkers. Door een Nederlands gesproken college of bedrijfsvideo te voorzien van een ondertiteling. Of bied het Nederlandstalige naslagwerk of de transcripten van uw internationale onderzoek aan in diverse talen.

2. Toegankelijk

Maak uw (gesproken) tekstbestand begrijpbaar. Voor iedereen die de oorspronkelijke taal niet spreekt. Zo kunt u de informatie eenvoudig delen met mensen van verschillende achtergronden.

 

3. Accuraat

Elke taal heeft zijn eigen uitdrukkingen. Een misverstand met letterlijke vertaling is daarom zo gemaakt. Door een bestand te laten vertalen door een professional die de taal beheerst. Kunt u ervan uitgaan dat het originele bericht op de juiste wijze is vertaald.

3 manieren om een (gesproken) tekst te vertalen

1. Vertaal de tekst zelf naar de gewenste taal

U staat aan het roer. Door zelf aan de slag te gaan, bepaalt u de vertaling. Schrijf de tekst op, leg weg en controleer nogmaals of u tevreden bent. U heeft hiervoor de kennis van de taal en de cultuur nodig. Voor het vertalen van een tekst bent u al gauw een aantal uur kwijt.

tekst vertalen

2. Een automatisch vertaalde tekst

Snelle vertaling nodig? Vertaal de tekst met een app. Zoals met Google Translate of Microsoft Translator. Met automatisch transcriberen krijgt u een automatische vertaling van de tekst. Gezegdes en uitdrukkingen kloppen daarom vaak niet. Controleer dus altijd zinnen en woorden op onjuistheden.

3. Een tekst vertalen door Uitgetypt.nl

Laat uw teksten zorgvuldig vertalen door Uitgetypt.nl. Onze ervaren medewerkers vertalen uw teksten nauwkeurig en doeltreffend. Om zo uw boodschap op de juiste manier over te brengen in de doeltaal. Heeft u de tekst snel nodig? Met onze spoedservice ontvangt u de vertaling binnen 24 uur.

teksten laten vertalen

Wat kunt u laten vertalen door Uitgetypt.nl?

1. Transcriberen en vertalen

Zoekt u naar een relatief snelle en betaalbare optie? Laat het transcriberen en vertalen over aan een van onze ervaren transcribenten. De transcribent transcribeert eerst uw audio om deze vervolgens te vertalen in uw gekozen doeltaal. Twee vliegen in één klap. 

  • Voordeel: snelle, betrouwbare service
  • Nadeel: hogere kosten, doordat alles wordt vertaald

2. Transcriberen, filteren en vertalen

Wilt u bepaalde delen wel of niet laten vertalen? Kies dan voor de optie transcriberen, filteren en vertalen. Onze deskundige transcribent transcribeert uw audio. Vervolgens bepaalt u welke delen u wilt laten vertalen. Een vertaler die de taal uitstekend beheerst, vertaalt de transcriptie daarna voor u.

  • Voordeel: meer grip op de prijs en kwaliteit
  • Nadeel: niet geschikt voor spoedklussen

Een tekst vertalen, in welk vakgebied u ook werkt

Elke tekst is anders, voor elk vakgebied. Onze vertalers hebben de juiste expertise en vakkennis. Om zelfs de meest gespecialiseerde en technische teksten met vlotheid en precisie te vertalen.

  • Overheden en gemeentes
  • E-commerce
  • Financiën en bedrijven
  • Scholen en universiteiten

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

U kunt op ons bouwen. Wij zorgen ervoor dat uw bestand(en) en vertalingen veilig zijn. Wilt u meer zekerheid? Een geheimhoudingsovereenkomst is een slimme zet. Zo kunt u het werk zorgeloos uit handen geven. Uw bestanden worden altijd vertaald door iemand die de gewenste taal uitstekend beheerst.

Voordelig

U bent op zoek naar een scherpe prijs, zonder dat u achteraf voor verrassingen komt te staan. Via onze tool berekent u eenvoudig de kosten van uw vertalingen. U kunt al vanaf € 0,15 per woord een video of (gesproken) tekst laten vertalen. Ook bepaalt u of alles moet worden vertaald of een deel.

De beste service

Wij helpen u graag. Of u nu een onderzoekstekst wilt laten vertalen of een bedrijfsvideo voor promotionele doeleinden. Voor diverse diensten zit u bij ons goed. Ook voor ondertitelingen en vertalingen. Heeft u vragen of wensen? Onze deskundige medewerkers voorzien u van advies, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Hoe werkt het?

1. Neem uw audio op
2. Upload uw audio
3. Rond uw bestelling af
4. Wij gaan aan de slag
5. U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Start met uw document

Neem uw video- of audiobestand op. Of schrijf de tekst die vertaald moet worden op. Zorg ervoor dat er een minimale hoeveelheid aan ruis aanwezig is. Zo zorgt kunnen onze vertalers het bestand zo goed mogelijk voor u vertalen.

2. Upload uw document en kies uw gekozen doeltaal

Upload uw bestand via een beveiligde omgeving (SSL- en NDA-beveiligd). Volg de stappen en kies wat u wilt vertalen. Heeft u alles ingevuld? Check de gegevens nogmaals, zodat wij het juiste bestand ontvangen.

3. Rond uw bestelling af

Heeft u een bestaand account? Login en voltooi uw bestelling. Of maak een nieuw account aan en plaats uw bestelling. Vervolgens blijft u via uw persoonlijke account op de hoogte van het proces.

4. Uw bestand wordt vertaald

Leun achterover. Wij starten met het vertalen van uw bestand. Zo kunt u zich focussen op andere belangrijke taken. Van uw bedrijf, onderzoek of uw andere werk.

5. Ontvang de vertaling

U ontvangt de vertaalde tekst binnen 5 werkdagen in een Word-document. Controleer de vertaling en geef eventueel wijzigingen door. Vervolgens zorgen wij ervoor dat deze correcties gratis worden doorgevoerd.

Dit zijn onze tarieven

Bij Uitgetypt.nl werken we met een ‘Fixed Price, Fixed Service’-model. Hierdoor weet u van tevoren waar u aan toe bent.

U betaalt voor het vertalen van een tekst vanaf € 0,15 per woord. Is het onderwerp van uw tekst complex? Bevat de tekst specifieke jargon? Of heeft u de vertaling snel nodig? Dan heeft onze ervaren vertaler minder flexibiliteit. Daarom is het goed om te weten dat er bij spoed meerdere vertalers aan uw grote document werken. Daarvoor vragen we een hoger bedrag.

Wilt u precies weten wat u betaalt? In onderstaande tabel vindt u de tarieven voor een vertaling van en naar verschillende talen.

 
 Brontaal Vertaling naar Tarief per woord  
Nederlands of EngelsEngels of Nederlands€0,15
Duits, Spaans, Frans of PortugeesEngels of Nederlands€0,20
Nederlands of EngelsDuits, Spaans, Frans of Portugees€0,25
Duits, Spaans, Frans of PortugeesPortugees, Frans, Spaans of Duits€0,25
Nederlans, Engels, Duits, Spaans, Frans, Portugees Overige talenVanaf €0,30
Overige talenOverige talenVanaf €0,30

Heeft u specifieke wensen? Zoals specifieke jargon? Of grote teksten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Heeft u ook ondertiteling of een transcriptie nodig?

Uitgetypt.nl is uw betrouwbare partner voor het vertalen van (gesproken) tekstbestanden. Heeft u een transcriptie nog? Of een ondertiteling voor een beeldopname? Wij staan voor u klaar.

video ondertiteling

Video-ondertiteling

Voeg een geschikte ondertiteling toe aan uw video-opnamen. Maak gebruik van ons scherpe tarief van slechts € 8,- per minuut.

Transcriptie

Laat uw geluidsopname snel, nauwkeurig en professioneel uittypen. Al vanaf € 1,40 per minuut. Woordelijk of letterlijk.

Vragen? Wij helpen u verder

Heeft u vragen over het vertalen van (gesproken) tekst? Of wilt u uw bestand laten vertalen in een specifieke taal? Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren. U kunt ons op werkdagen bereiken van 09:30 tot 17:30 uur. Of bekijk onze veelgestelde vragen om te zien of uw vraag al beantwoord wordt.

klantenservice uitgetypt

Veelgestelde vragen over het vertalen van tekst

U kunt een hele tekst vertalen via verschillende methoden. U kunt het zelf doen als u de taal beheerst. Of u kunt gebruikmaken van een automatische vertalingstool. Beide methodes kosten veel tijd, bijvoorbeeld om correcties door te voeren. Wilt u tijd en moeite besparen? Kies er dan voor om het vertalen van een tekst over te laten door een professioneel vertaalbureau. Zoals Uitgetypt.nl.

Hoeveel een tekst laten vertalen kost, hangt af van diverse factoren. Bijvoorbeeld de lengte van de tekst, de moeilijkheidsgraad, de taal, het eventuele jargon en de deadline. Als u een beeld wilt krijgen van de kosten om een tekst te vertalen, dan kunt u het best contact opnemen met ons voor een gratis offerte op maat.