Transcriberen

Heeft u een transcriptie nodig? Laat uw opname(s) professioneel en voordelig transcriberen door Uitgetypt.nl. Kies uit letterlijk of woordelijk transcriberen, en wij gaan voor u aan de slag.

Kies de transcriptiedienst die bij u past

Woordelijke transcriptie

v.a.€1,40p.min. 

Letterlijke transcriptie

v.a.€2,10p.min.

Wij zijn een betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Transcriberen door Uitgetypt.nl

Betaalbaar

Kies voor de beste prijs, startend vanaf € 1,40 per audiominuut. Benieuwd naar de exacte prijs? Gebruik dan onze handige tool om eenvoudig je prijs te berekenen.

Snelle levertijd

Ontvang uw perfecte transcript binnen 5 werkdagen. Is er spoed bij? Met onze spoeddienst zorgen wij ervoor dat u binnen 24 uur een transcriptie ontvangt.

100% kwaliteitsgarantie

Wilt u iets laten aanpassen? Dat kan uiteraard. Uw transcript wordt gratis voor u aangepast door onze specialisten. Bent u tevreden? Dan zijn wij ook tevreden.

Wat is de betekenis van transcriberen?

De betekenis van transcriberen is ‘overschrijven’ of ‘omzetten’. In de taalkunde houdt dit in dat audio naar tekst wordt omgezet. Bijvoorbeeld een vergadering, interview of groepsgesprek. Uitgetypt.nl neemt het transcribeerwerk graag voor u uit handen. 

Transcriberen heeft in andere vakgebieden een geheel andere betekenis. In de biologie staat het voor het omzetten van erfelijke DNA-code naar het zogenoemde m-RNA. En in de muziek? Daar betekent het woord het overschrijven van een muziekstuk van een specifiek instrument naar een ander instrument. Kortom, transcriberen heeft meerdere betekenissen.

Woman doing transcription
Woman doing transcription

Een transcript, wat is dat?

Een transcript is de tekstversie van een geluidsopname. Dit kunnen interviews, vergaderingen of andere gesprekken zijn. Via een transcript kunt u de inhoud van de opname eenvoudig terugvinden, analyseren en conclusies delen met anderen (binnen een bedrijf). Transcripten zijn handige hulpmiddelen binnen diverse industrieën: de media, het onderwijs, juridische zaken en het bedrijfsleven.

Welke vormen van transcriberen zijn er?

1. Woordelijk transcriberen

Laat de belangrijkste informatie van de geluidsopname uittypen in tekst. Hierdoor heeft u alleen wat u nodig hebt op papier staan. Bij woordelijk transcriberen, ook wel clean read genoemd, worden herhalingen, stotteren en tussenwerpsels niet meegenomen. Ook niet de ‘uh’s’.

Een woordelijke transcriptie is vooral geschikt voor kwalitatief onderzoek. Bijvoorbeeld scripties, promotieonderzoeken en onderzoeken binnen een organisatie. Vanaf € 1,40 per minuut heeft u al een woordelijke transcriptie. Wilt u de intonatie van de sprekers analyseren? Dan kunt u beter voor een letterlijke transcriptie kiezen.

Woordelijk transcriberen:

  • Geschikt voor kwalitatief onderzoek
  • Alleen de belangrijkste informatie
  • Vanaf € 1,40 per minuut

2. Letterlijk transcriberen

Laat het gesprek letterlijk uitschrijven. Bij letterlijk transcriberen, een andere naam voor verbatim transcriberen, staan herhalingen, stotteren en tussenwerpsels in de tekst.

Een letterlijke transcriptie is een uitstekende manier om u inzicht te geven in de manier waarop een spreker iets zegt. Deze methode is voornamelijk geschikt voor psychologisch of juridisch onderzoek. U betaalt voor letterlijke transcripties de standaardprijs van € 1,40 per minuut met daarbovenop € 0,70 per minuut om de audio letterlijk uit te typen.

Letterlijk transcriberen:

  • Geschikt voor het analyseren van intonatie(s)
  • Gedetailleerde informatie
  • Vanaf € 2,10 per minuut

3. Samenvattend transcriberen

Laat de belangrijkste punten van een vergadering compact weergeven. Bij samenvattend transcriberen wordt geen gedetailleerde uitwerking gemaakt. Hierdoor zijn afwezigen snel op de hoogte van wat er tijdens een vergadering is benoemd. Wilt u de audio nauwkeuriger analyseren? Dan kunt u beter kiezen voor een woordelijke transcriptie of een letterlijke transcriptie.

Samenvattend transcriberen:

  • Niet geschikt voor nauwkeurige analyses
  • Beknopte informatie van het gesprek
  • Geschikt voor vergaderingen

Drie manieren om een transcriptie te maken

1. Zelf transcriberen

Houd de touwtjes in handen bij het zelf transcriberen van een geluidsopname. Beluister, stop en spoel zelf de opname terug om te schrijven. Voor het transcriberen van een interview bent u al gauw 4 tot 5 uur bezig. Daar zijn meerdere sprekers, de audiokwaliteit en de taal nog niet bij meegerekend.

2. Automatisch 

Maak het jezelf makkelijker door automatisch te transcriberen via kunstmatige intelligentie. Deze vorm is geschikt voor audiobestanden die kort, duidelijk en langzaam worden gesproken. Bij Uitgetypt.nl bieden we automatische transcriptiediensten aan, vanaf slechts € 0,30 per minuut.

3. Laten transcriberen

Is uw tijd kostbaar? Heeft u geen zin in gedoe? Of wilt u een kwalitatieve transcriptie van uw opname hebben? Geef het werk uit handen met de transcriptieservice van Uitgetypt.nl. Wij typen uw geluidsopname graag uit tegen scherpe en transparante tarieven. Wat uw wens ook is.

Deze blije klant ging u voor

“Al heel snel kreeg ik de eerste transcripten. Ook een enkele vraag die mij duidelijk maakte dat de opnames zorgvuldig bekeken en getranscribeerd werden. De benadering was daardoor erg persoonlijk en over het resultaat ben ik zeer tevreden! Dus wat mij betreft zeker een aanbeveling.”
- Rita

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

Bouw op ons. Wij dragen zorg voor uw audio-opname(n) en transcript(en). Wilt u extra zekerheid? Vraag een geheimhoudings-overeenkomst aan. Hierdoor kunt u zorgeloos het werk aan ons overlaten. Wij transcriberen de eerste 5 minuten van uw bestand, zodat u ziet welk werk we voor u doen.

Voordelig

U wilt kunnen vertrouwen op een scherp tarief zonder verrassingen. Daarom kunt u altijd het tarief van uw transcriptie online berekenen via het formulier op deze pagina. Voor slechts € 1,40 per minuut krijgt u al een standaard transcriptie. Bent u niet tevreden? Wij verbeteren uw transcriptie gratis, zodat u wel tevreden bent.

De beste service

Wij staan altijd voor u klaar om te helpen. Of u nu een simpele monoloog wilt laten uitschrijven of een uitwerking van een complexe vergadering nodig hebt. Ook voor ondertitelingen en vertalingen zit u bij ons goed. Heeft u specifieke wensen? Onze medewerkers staan voor u klaar, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Hoe werkt het?

1. Neem uw audio op
2. Upload uw audio
3. Rond uw bestelling af
4. Wij gaan aan de slag
5. U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Neem de audio op

Zorg voor een opname van hoge kwaliteit. Zoek een rustige omgeving op waar niet te veel achtergrondgeluid is. Hoe beter de opnamekwaliteit is, hoe sneller en nauwkeuriger wij de opname kunnen uitwerken. Dit bespaart ons tijd en u geld.

2. Upload de audio

Upload uw opname in een beveiligde omgeving (SSL- en NDA-beveiliging) Geef daarbij de specificaties van de audio op, zoals het aantal sprekers en de tijd. Heeft u alles ingevuld? Controleer uw gegevens. Zo bent u er zeker van dat wij het juiste bestand krijgen.

3. Plaats de bestelling

Maak een account aan en plaats uw bestelling. Bent u in het bezit van een account? Log eenvoudig in en rond uw bestelling af. Via uw account volgt u de voortgang van ons werk. Zo bent u altijd op de hoogte.

4. Wij transcriberen

Wij gaan voor u aan het werk. We starten met het uittypen van uw opname(n). Hierdoor kunt u zich richten op andere belangrijke zaken binnen. Bent u nieuwsgierig naar onze transcriptieservice? Bekijk dan een voorbeeld van een interviewtranscriptie.

5. Ontvangstname

Binnen 5 werkdagen ontvangt u de transcriptie online in een Word-document. Heeft u opmerkingen over de tekst? Dan voeren wij gratis correcties voor u uit. U kunt erop vertrouwen dat de transcripties altijd aan uw verwachtingen voldoen.

Check nu de kosten voor het transcriberen

Ìnzicht in de transcriptiekosten van uw audio, zonder voor verrassingen te komen staan. Dat begrijpen we. U ontdekt hoeveel transcriberen kost met behulp van het onderstaande formulier.

Woman doing transcription

Stap 1 van 2

In minuten

Betaalbaar

Altijd de beste prijs.

Betrouwbaar

Duidelijke communicatie

Snelle levertijd

Binnen 5 dagen - 24 uur bij spoed

Kwaliteitsgarantie

Gratis verbeterd tot u tevreden bent

Ondertiteling en vertaling nodig?

Bij Uitgetypt.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatief eindresultaat, ongeacht het onderwerp. Zoek u ondertiteling van video-opname(s)? Of wilt u video, audio of tekst laten vertalen? Ook daarvoor kunt u vertrouwen op Uitgetypt.nl.

video ondertiteling

Video-ondertiteling

Geef het ondertitelen van videobestanden uit handen. Voor € 8 per minuut heeft u een ondertiteling. Van een bedrijfsvideo tot instructiefilm.

Video-, audio- of tekstvertaling

Laat uw video’s, geluidsfragmenten of teksten vertalen. U heeft keuze uit de talen Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans of Portugees.

Vragen? Wij helpen u verder

Wilt u weten welke vorm van transcriberen het best bij u past? Of heeft u specifieke wensen voor het transcript? Neem gelijk contact op. Onze ervaren medewerkers denken graag met u mee, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur. Of bekijk de veelgestelde vragen.

klantenservice uitgetypt

Veelgestelde vragen over transcriberen

Transcriberen is het uitschrijven van een audiobestand in een tekst. Dit kan bijvoorbeeld een vergadering zijn, maar ook een (groeps)gesprek of video. Transcriberen vereist aandacht en nauwkeurigheid, omdat er geen twijfel mag zijn over wat er is gezegd.

Een transcript is de uitgeschreven tekst van een audiobestand. Het doel is om het gesproken woord zo exact mogelijk neer te zetten op papier, zodat u een gesprek eenvoudiger kunt nalezen, begrijpen en refereren. Transcripten worden in diverse industrieën gebruikt, zoals in de media, het onderwijs, juridische zaken en het bedrijfsleven.