Transcribeerprogramma

Ontdek de beste automatische transcriptiesoftware. U heeft geen gedoe meer met zelf transcriberen, waardoor u een hoop tijd bespaart. Het kost u slechts vanaf € 0,30 per audiominuut.

Wij zijn betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Wat is een transcribeerprogramma?

Een transcribeerprogramma is een softwaretool die spraak naar tekst omzet in een natuurlijke taal. Het programma gebruikt geavanceerde spraakherkenningstechnologie via kunstmatige intelligentie om de audio te analyseren en om te zetten in tekst. Zo’n gesprek kan een interview, vergadering of ander gesprek zijn.

Door gebruik te maken van een transcribreerprogramma, kunnen professionals als journalisten, onderzoekers, medici en studenten sneller transcripties maken. Het scheelt dus tijd en moeite.

transcribeerprogramma

De voordelen van een automatische transcriptie

Bespaar tijd

Bespaar een hoop tijd met het omzetten van audio naar tekst. De software doet het werk voor u. Waardoor u uw tijd kunt steken in andere belangrijke zaken. Bovendien kunt u aan de slag met transcriberen wanneer het u uitkomt. Zo kunt u op uw eigen tempo, op elk gewenst moment transcriberen.

Geen gedoe meer

Een automatische transcriptie maken, is eenvoudig. U heeft geen gedoe meer met het aan- en uitzetten van de audio, terwijl u ondertussen het andere tabblad opent om het gesprek uit te schrijven. Ook zorgt een transcriptieprogramma ervoor dat u minder fouten maakt. Bijvoorbeeld bij verkeerd gehoorde woorden.

automatische transcriptiesoftware

Geautomatiseerde transcriptie bij Uitgetypt.nl

Spraakherkenningstechnologie wordt steeds slimmer. Door de technologische ontwikkelingen. Hierdoor kan de automatische spraakherkenning beter en sneller verschillende stemmen en accenten herkennen. Om deze vervolgens om te zetten in uitgeschreven tekst. 

Bij Uitgetypt.nl gaan we mee met de tijd. Sterker nog, we hebben onze eigen spraakherkenningssoftware draaien. Vanaf € 0,30 per minuut heeft u al een geautomatiseerde transcriptie. Een van onze ervaren collega’s kijkt altijd mee om eventuele correcties door te voeren.

Handige tips voor transcriberen

Van audio-opname naar transcriptiesoftware

Het is tijd voor transcriptiesoftware. Er bestaan verschillende programma’s waarmee u een geautomatiseerde transcriptie kunt maken van een gesproken tekst. Deze zijn er ook voor uw smartphone, voor zowel Android als iOS. Hieronder vindt u meer informatie.

transcriptiesoftware android

Transcriptiesoftware voor Android

Er zijn diverse transcriptieprogramma’s verkrijgbaar voor Android-telefoons. Deze apps zetten audio automatisch over naar een transcriptie. Bij Uitgetypt.nl hebben we de beste applicaties voor u op een rij gezet:

  • Google toetsenbord
  • Audio transcriber
  • Voice to text
  • Speech to text
transcriptiesoftware ios

Transcriptiesoftware voor iOS

Maakt u gebruik van een iPhone of iPad? Ook dan zijn er verschillende voice recorder-apps verkrijgbaar om audio om te zetten naar tekst. Hieronder vindt u de beste applicaties voor iOS-apparaten:

  • Dragon Dictation
  • Siri
  • Speechy – Voice Dictation
 

Een interview uitwerken: een voorbeeld

Een automatische transcriptie maken via software, hoe werkt dat? We begrijpen dat u benieuwd bent naar onze dienst. Daarom vindt u verschillende voorbeelden van een uitgewerkte transcriptie van een interview op onze website: een letterlijke transcriptie en een woordelijke transcriptie. Daarnaast laten we zien hoe wij meerdere sprekers en onverstaanbare audio aangeven in het transcript. Zoekt u tips om een interview uit te werken via een automatische transcriptie? Lees dan ons artikel met interview uitwerkingstips.

transcriptieservice

Laat uw opnames transcriberen door Uitgetypt.nl​

Een automatische transcriptie maken. Dat is alleen geschikt voor korte audio die duidelijk hoorbaar zijn en waarbij de sprekers langzaam praten. Niet voor lange interviews. Spraakherkenningstechnologie staat namelijk nog in de kinderschoenen, waardoor lange geluidsopnamen voor kwalitatief onderzoek nog geen baat hebben bij automatische transcriptiesoftware. Om een automatische transcriptie zo nauwkeurig mogelijk te maken en fouten te herstellen, is er altijd menselijke correctie nodig. Kies daarom voor de transcriptieservice van Uitgetypt.nl. Wij zorgen ervoor dat uw audio wordt uitgewerkt in een kwalitatief transcript tegen een aantrekkelijke prijs.

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

Betrouwbaar, daar staan wij voor. Bij Uitgetypt.nl behandelen we uw audio-opname(n) en transcript(en) vertrouwelijk. Wilt u meer zekerheid? Kies voor een geheimhoudings-overeenkomst. Zo kunt u het transcriberen uit handen geven. Bovendien transcriberen we de eerste 5 minuten van uw bestand(en). Zo krijgt u inzicht in wat voor werk we doen.

Voordelig

U rekent op een scherp tarief zonder verrassingen. Wij begrijpen dat. Daarom kunt u altijd het bedrag van uw transcriptie uitrekenen via het formulier op deze pagina. Hierdoor weet u van tevoren waar u aan toe bent. Voor slechts € 1,80 per minuut heeft u al een standaard transcriptie. Bent u niet tevreden? Dan verbeteren wij het transcript, zodat u wel tevreden bent.

De beste service

Of u nu een transcript wilt laten maken van een simpele monoloog of een complexe vergadering, bij Uitgetypt.nl staan wij voor u klaar. Wilt u inzicht in onze scherpe tarieven? We hebben onze diensten overzichtelijk op een rijtje gezet. Heeft u specifieke wensen? Onze deskundige medewerkers adviseren u graag, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Maak kennis met een blije klant

“Mijn audio bestanden zijn vlot en goed getranscribeerd. Er is zelfs moeite gedaan om ingewikkelde vaktechnische worden op te zoeken en goed te verwerken.”
- Frederieke

Hoe werkt het?

Neem uw audio op
Upload uw audio
Rond uw bestelling af
Wij gaan aan de slag
U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Gesprek opnemen

Ga in een rustige omgeving zitten zonder veel omgevingsgeluid. Hoe beter de kwaliteit van de opname is, hoe eenvoudiger wij de opname kunnen transcriberen. Dit bespaart ons tijd en u geld.

2. Opname uploaden

Upload uw gesproken tekst via een beveiligde omgeving (SSL- en NDA-beveiligd). Geef daarna de details van de opname op, zoals het aantal sprekers en de tijdsduur. Zijn alle gegevens ingevoerd? Controleer of alles klopt. Hierdoor weet u zeker dat u het juiste bestand heeft geüpload.

3. Bestelling voltooien

Voltooi uw bestelling door een persoonlijk account aan te maken. Heeft u al een bestaand account? Log dan eenvoudig in en plaats uw bestelling. U volgt de voortgang van de transcriptieservice gemakkelijk via uw account.

4. Audio transcriberen

Pak een kop koffie, terwijl wij gaan transcriberen. Zo kunt u zich focussen op andere belangrijke taken. Bent u nieuwsgierig naar hoe wij te werk gaan? Bekijk dan een voorbeeld van het transcriberen van een interview.

5. Transcriptie ontvangen

Binnen 5 werkdagen ontvangt u het transcript van uw geluidsopname in een Word-document. Heeft u opmerkingen? Geen probleem. Wij voeren kosteloos correcties voor u door. U bent altijd verzekerd van een transcriptie die aan uw wensen voldoet.

Bereken nu de kosten van uw transcriptie

U wilt duidelijkheid over de kosten van een transcriptie, zonder verborgen voorwaarden. Dat is logisch. Daarom geven we u graag inzicht in de prijzen van een transcriptie. Bereken direct zelf de kosten via het onderstaande formulier.

Woman doing transcription

Stap 1 van 2

In minuten

Betaalbaar

Altijd de beste prijs.

Betrouwbaar

Duidelijke communicatie

Snelle levertijd

Binnen 5 dagen - 24 uur bij spoed

Kwaliteitsgarantie

Gratis verbeterd tot u tevreden bent

Vragen? Wij helpen u verder

Wilt u meer weten over de automatische transcriptiesoftware van Uitgetypt.nl? Of heeft u specifieke wensen voor uw automatische transcriptie? Neem gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur. Of bekijk de veelgestelde vragen.

klantenservice uitgetypt