Interview uittypen

Interview uittypen? Door uw interview te laten uittypen bent verzekerd van een opnamebewijs van uw interview. Bovendien kunt u het gesprek sneller en eenvoudiger analyseren. En u maakt uw interview toegankelijker voor een grote groep mensen.

Kies hoe u het interview wilt laten uittyen

Woordelijke transcriptie

V.a.€1,40p.m. 

Letterlijke transcriptie

V.a.€2,10p.m.

Wij zijn een betrouwbare partner van

Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo Erasmus University

Interviews laten uittypen door Uitgetypt.nl

Betaalbaar

Geniet van goede prijzen, beginnend bij € 1,40 per interviewminuut. De exacte prijs weten? U berekent het eenvoudig via de handige berekentool.

Snelle levertijd

U krijgt uw interviewtranscript binnen 5 werkdagen online toegestuurd. Heeft u het sneller nodig? Kies dan onze spoeddienst. Wij typen binnen 24 uur het interview uit.

100% kwaliteitsgarantie

Wilt u iets veranderd hebben? Geen zorgen. We passen uw interviewtranscriptie kosteloos aan. Wij zijn pas tevreden als u het ook bent.

Wat is een interview uittypen?

Het uittypen van een interview is het omzetten van een gesprek naar geschreven tekst. Iemand luistert naar de opname en typt vervolgens uit wat er wordt gezegd door de geïnterviewde en de interviewer. Letterlijk, samenvattend of alleen de belangrijkste informatie. Zo heeft u de inhoud op papier staan die u voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

interview uittypen
interview uittypen

Waarom interviews uittypen?

Interviews uitwerken, biedt u verschillende voordelen. U maakt uw interview allereerst voor een groter publiek toegankelijk. Ook voor mensen die slecht tot niet kunnen horen. Bovendien kunt u het gesprek eenvoudiger analyseren, doordat u de opname niet steeds opnieuw moet beluisteren. Dat is tijdbesparend. Ook heeft u een opnamebewijs in handen van wat er tijdens een gesprek is gezegd. Zo is het meeschrijven tijdens een interview simpelweg niet meer nodig.

Een interview uitschrijven: 3 manieren

1. Woordelijk uitschrijven

Zet het belangrijkste op papier. Zonder herhalingen, stotteringen en tussenwerpsels. Kies voor woordelijk uitschrijven (clean read) als u bezig bent met kwalitatief onderzoek. Van scripties en promotieonderzoeken tot onderzoeken binnen een organisatie. Bij Uitgetypt.nl heeft u al een woordelijke transcriptie vanaf € 1,40 per minuut.

2. Letterlijk uitschrijven

Krijg inzicht in wat de deelnemers zeggen en op welke manier. Inclusief herhalingen, stotteringen en tussenwerpsels. Letterlijk uitschrijven (verbatim) is geschikt voor psychologisch of juridisch onderzoek. U betaalt bij Uitgetypt.nl € 1,40 per minuut, met daarbovenop € 0,70 per minuut om het interview letterlijk uit te typen.

3. Samenvattend schrijven

Krijg een samenvatting in handen, zonder gedetailleerde uitwerking. Zo kunt u snel zien wat er tijdens het interview is gezegd. En door wie. Interviewuitwerkingen worden echter zelden via deze vorm gemaakt. U kunt namelijk niet goed analyseren wat er exact is besproken.

Eerdere klanten waren zeer tevreden

“Een serie audio interviews zijn accuraat en tot goed leesbare transcripten omgevormd. Tijdens het proces was er prima communicatie. De resultaten waren makkelijk downloadbaar via een link op de website. En over de uiteindelijke factuur waren geen misverstanden.”
- Bart

Hoe kunt u een interview uitschrijven?

1. Zelf een interview typen

Beluister zelf het interview en schrijf uit wat er wordt gezegd. Zo bepaalt u wat er op papier komt te staan. Pauzeer, spoel terug, herhaal en verhoog de nauwkeurigheid van de tekst. Zelf een interview uittypen, is een tijdrovende taak. Voor elk uur bent u vier tot vijf uur aan het schrijven. Deze methode vraagt dus de juiste vaardigheid en geduld.

automatische transcriptiesoftware

2. Kunstmatige intelligentie gebruiken

Werk efficiënter met automatische transcriptiesoftware via kunstmatige intelligentie. Alleen geschikt voor korte interviews die duidelijk en langzaam worden gesproken. Hulp nodig? Bij Uitgetypt.nl kunt u kiezen voor een automatische transcriptie. Vanaf € 0,30 per minuut. Een van onze medewerkers kijkt mee om correcties door te voeren.

3. Een interview laten uittypen door Uitgetypt.nl

Kies voor gemak en laat uw interview(s) uitschrijven door Uitgetypt.nl. Dankzij onze transcriptieservice ontvangt u een professionele transcriptie van uw interview. Woordelijk of letterlijk. Heeft u snel een uitgetypt interview nodig? Kies dan voor onze spoedservice. U ontvangt binnen 24 uur de uitwerking. 

Bekijk en vergelijk de mogelijkheden

 

Zelf typen

Automatisch typen

Laten typen

Tijd

4 tot 6 keer langer dan het interview

1-2 uur

Binnen 5 werkdagen

Nauwkeurigheid

100% (afhankelijk van de typer)

85%

100%

Prijs

Gratis

Vanaf € 0,30 per minuut

Vanaf € 1,40 per minuut

Gemak

10%

85%

100%

Dit is de service van Uitgetypt.nl

Betrouwbaar

Vertrouw op ons. Wij zorgen ervoor dat uw opname en interview veilig blijft. Wilt u extra gemoedsrust? Vraag dan een geheimhoudings-overeenkomst aan. Hierdoor kunt u met een gerust hart het werk aan ons overlaten. We bieden een proefuitwerking aan van de eerste 5 minuten, zodat u ziet welk werk we verrichten.

Voordelig

U zoekt helderheid in de tarieven, zonder verborgen kosten. Daarom kunt u het tarief van interviews transcriberen gemakkelijk uitrekenen met de tool op deze pagina. Voor slechts € 1,40 per minuut ontvangt u al een standaard uitwerking. Wilt u iets laten aanpassen? Dan verbeteren wij uw transcriptie kosteloos. Totdat u tevreden bent.

De beste service

Wij zijn er altijd om u te ondersteunen. Of het nu gaat om het uittypen van een eenvoudig interview of het uitwerken van een complex gesprek. Ontdek onze dienstverlening. Zoals ondertitelen en vertalen. Heeft u specifieke wensen? We bieden u graag passend advies, elke werkdag van 09.30 tot 17.30 uur.

Hoe werkt het?

1. Neem uw audio op
2. Upload uw audio
3. Rond uw bestelling af
4. Wij gaan aan de slag
5. U ontvangt uw transcript z.s.m.

1. Interview afnemen 

Ga in een rustige omgeving zitten, zodat u het interview afneemt. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk achtergrondgeluid aanwezig is. Zo is het interview goed verstaanbaar. En kunnen wij het interview sneller en nauwkeuriger voor u uitwerken. Dat kost u minder geld.

2. Gesprek uploaden

Upload uw opname in een veilige omgeving (SSL- en NDA-beveiligd). Geef de details van het interview op, zoals meerdere sprekers die tijdens het interview aanwezig zijn. Zodra u alles heeft ingevuld, is het belangrijk om uw gegevens te controleren. Zo weet u zeker dat u ons het juiste bestand stuurt.

3. Bestelling afronden

Registreer een account en plaats uw bestelling. Heeft u al een account? Log dan in en voltooi uw bestelling. Via uw account kunt u de voortgang van ons werk volgen. Zo blijft u goed op de hoogte van het werk dat wij voor u verrichten.

4. Interview transcriberen

Wij gaan met uw interview aan de slag. Een van onze deskundige medewerkers begint met het transcriberen ervan. Hierdoor kunt u zich concentreren op andere belangrijke zaken. Wilt u weten wat u gaat ontvangen? Bekijk dan een voorbeeld van een uitgewerkt interview.

5. U ontvangt het gesprek op papier

U ontvangt het uitgetypte interview binnen 5 werkdagen in een Word-document. Mocht u opmerkingen hebben over de tekst, dan voeren wij kosteloos correcties voor u uit. U kunt erop vertrouwen dat de uitwerking altijd aan uw verwachtingen voldoet.

Dit zijn onze tarieven

Interview uittypen

Tarief (excl. btw)

Woordelijke uitwerking

  € 1,40 p.min.

Letterlijke uitwerking

+ € 0,70 p.min.

Extra sprekers (max. 5 sprekers)

+ € 0,10 p.min.

Levertijd 5 werkdagen

+ € 0,00 p.min.

Levertijd spoed – 1 werkdag

+ € 1,75 p.min.

Gemiddelde kwaliteit audio

+ € 0,60 p.min.

Slechte kwaliteit audio

+ € 1,00 p.min.

Andere taal

+ v.a. € 0,20 p.min.

Beveiligd portaal

+ € 1,00 p.min.

Timestamps per spreker 

+ € 0,50 p.min.

Bereken gelijk de kosten voor een interview laten uittypen

Ontvang direct een prijsindicatie voor uw interview. Door de duur, het aantal sprekers, de vereiste uitwerking, de gewenste levertijd en uw e-mailadres in te vullen. U ontvangt vervolgens vrijblijvend een op maat gemaakte offerte. Gratis.

Betaalbaar

Altijd de beste prijs.

Betrouwbaar

Duidelijke communicatie

Snelle levertijd

Binnen 5 dagen - 24 uur bij spoed

Kwaliteitsgarantie

Gratis verbeterd tot u tevreden bent

Vragen? Wij helpen u verder

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Of heeft u specifieke wensen voor de uitwerking? Controleer of uw vraag voorkomt in onze lijst met veelgestelde vragen. Of neem rechtstreeks contact met ons op. Onze ervaren medewerkers staan klaar om u te assisteren, op werkdagen van 09.30 tot 17.30 uur.

klantenservice uitgetypt

Veelgestelde vragen over een interview uittypen

Over het algemeen duurt het uittypen van een interview ongeveer vier tot vijf keer langer dan het gesproken interview zelf. Duurt het interview één uur? Dan kan het vier tot vijf uur duren om het gesprek uit te typen. Hoelang het duurt om een interview uit te typen, hangt echter af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de lengte van het interview, de snelheid waarmee u het gesprek kunt uittypen, de complexiteit van het interview en eventueel het toevoegen van timestamps en accenten.

U kunt het best een interview uitwerken door goed naar het gesprek te luisteren, al dan niet met een koptelefoon op om afleidingen te voorkomen. Controleer en corrigeer eventuele fouten, zoals verkeerd gehoorde woorden of grammaticale fouten. Voeg daarnaast notities en timestamps toe om de informatie georganiseerd te houden. Vindt u het uitwerken van een interview lastig? Of heeft u weinig tijd? Kies er dan voor om uw interview te laten uitwerken door een professioneel bedrijf als Uitgetypt.nl.